blog.

Almost there.

27.08.2009

Няколко неща набързо.

Преди време си взех няколко книги с идеята да се образовам за някои неща. Въпросните бяха C by Example на Грег Пери, C++ from the Ground Up, Third Edition и една малка – Линукс Практикум (за да закръгля сметката :), всичките от книжарници в Търново, на български, разбира се. След като успях да ги вместя между другите, които чета в момента ми стана интересно колко много правописни и смислови грешки има. Първо, в книгата за C на 90% от примерите е сложено едно return 0; накрая на функции от тип void. За C++ книгата още нищо лошо не мога да кажа, защото не съм я изял цялата; като цяло изглежда интересна. //може би недостатък е че тежи 1.130кг.
Стигаме до линукската книга. Първо гадно нещо – ограничена е само в една дистрибуция (Suse) и само една работна среда (KDE). Има неща, написани доста объркващо, сбъркани команди, и т.н. Донякъде би била полезна за първи срещи със Suse.
А междувременно си чета Stross.

******
Не ми е удобно да се хоствам тук . Много ограничения върху неща, които не ползвам и най-вече филтрирането на коментарите. Наред със спама забранява и нормалните коментари. Мисля, че следващия месец ще си взема хостинг и домейн от спейс.бг. Ще се види.
******
Изгледах True Blood, докъдето е излязло. Донякъде ми хареса идеята – вкарват нови представи за вампирите. На моменти имаше прекалено много секс, но пък историята е интересна. След True blood изгледах Firefly – добра история, добра игра, добри актьори, Summer Glau. Не знам как не съм го знаел досега. //И все още не ми е ясно защо във филми, в които действието се развива в бъдещето всички носят дрехи от 18-19 век.
Изгледах и Terminator: Sarah Connor Chronicles. Добър сериал. И за да не се повторя – добра история, добра игра, добри актьори, Summer Glau.
Забравих да спомена Dollhouse и Mental, но нищо.
В момента гледам Stargate SG-1. Вече съм на втори сезон. Винаги съм си мислел, че ще е нещо като Battlestar Galactica, т.е. космически кораби и разни такива, а то каква била работата… Must-watch за всеки geek.
Общо взето, с изключение на Angel, всичко, което гледам това лято ми харесва много и е интересно.
******
Ако някога намеря няколко свободни часа и вдъхновение, ще пиша по-подробно за някои неща, на които се каня отдавна. Някои от нещата може да са:

  • “Как да си направим читав усилвател за китара за нищожна част от цената на оригиналния”;
  • “Лесни схеми на китарни ефекти и сайтове, в които да се рови за информация за подобни неща”;
  • “Интересни начини за употребяване/похабяване на частите от стария компютър в мазето”

Спирам до тук, защото вече взех да се оливам.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.