blog.

Almost there.

2012-07-17

Captain’s log, Stardate 12976.08
//Много ясно, че не е точна, Stardate-ите работят (т.е са положителни и точни) след първи януари 2323 (според няколко източника)

Остана малко време между безвремието и мързела и си викам да запиша някои неща, че да не забравя…

Сесията свърши преди доста време. Вече съм повече от 25% инженер!
Очакванията ми относно нещата около изпитите се оказаха правилни – най-важните въпроси бяха “лесно ли се преписва по Х” и “някой има ли готови пищови”, а даскалите са винаги виновни за оценките. Чудя се защо се записват, след като не им се учи. Както и да е, мързи ме (а и не ми пука достатъчно) да пиша за такива неща.

***

През последните месеци свърших доста неща като freelancer. Попаднах на добри, разбрани клиенти с интересни неща за правене и добро отношение. Удоволствие е да пишеш с някой, който знае точно какво иска. С някои ми беше доста приятно да разговарям. Радвам се, че все още не съм попадал на хора, които искат нещата свършени вчера за без пари.
Миналата седмица почнах и full-time като програмист. Яко е.

***

space.bg, хората, на които се хоства това, решиха, че трябва да мигрират. Хубаво. Подобряване на услуги и разни нови шаренийки, ама за пръв път чувам хостинг компания да кара клиентите си сами да си правят миграцията. Разбира се, имаше компенсации. Доста неща ми се счупиха заради тази миграция и скоро няма да имам време да ги оправя. Въпреки всичко мисля да се задържа още тук – имам си всичко, което ми трябва, рядко са офлайн, а и на други места ми искат я парички, я по-голям план за SSH достъп.

***

Търсенето на квартира се оказа доста трудна задача. Повечето места се вземат часове след публикуване на обявите, а и го има момента, че аз си търся място за около два месеца, а хората искат някой да им снася редовно в близките 1000 години. Както и да е, надявам се скоро да си намеря място.

***

Тази версия на WordPress филтрира HTML коментарите. Не ме кефи, обичам да си оставям някои нещица като коментари. Ще се караме.

 

Иха! Почти три месеца без произволни драсканици.


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.