blog.

Almost there.

2011-10-22

Нямам време да си играя с блога от студентстване…
Затова казвам набързо няколко неща.

Запознах се с тонове нови хора и т.н.
И излиза, че от групата само аз съм се занимавал с програмиране на повече от 3 езика извън училище. Май имаше един php човек. Не помня.
Жалкото е, че има и много хора без никакво чувство за хумор. Ще го преживея

Успях да се освободя от уеб дизайн. Добре, че асистентката е разбрана. Не че ми пречи да стоя от 5 до 7 всеки вторник(!!!), ама да уча болд, фреймове(!) или пък map (някой ползвал ли е изобщо map след 1999?), няма да стане. Чувствах се сякаш ме учат на азбуката отново. Мисля да започна да ходя като започнат JavaScript. А асистентката каза, че php ще учим в четвърти курс 😀

Така като гледам, математиката и електротехниката ще са ми зор, другите неща са HTML и C/C++.
Или пък английски. Имам английски.

Лекциите по някои неща са доста интересни – лекторите са забавни и говорят глупости или пък разказват вицове. Засега няма “гадни” асистенти/професори/там-както-им-се-вика.

Като казах C++…
Първите часове по ПИК бяха много забавни. Асистентката написа 10-11 езика на дъската, от които не бях писал само Fortran и Assembler (това нещо досега съм го казал сигурно 100 пъти). Да видим как ще е нататък.

Имаше хора, невиждали Linux. Доста дискриминативна е програмата. Почти всичко е windows-базирано. Май ще се наложи да си слагам бозица за GUI-писането в по-горните курсове.
Вече няколко пъти ме питаха “С каква тема ти е windows-а?”. А колко странно ме гледат като им кажа, че не е windows…

Пуснах молба за някакъв акаунт в M$, откъдето ще мога да си свалям легално и безплатно windows и visual studio. Това стана в стая пълна с Microsoft неща. Бях с тениска с Debian-ското лого. Много забавно ми беше.

Вчера във влака някакъв тип се хвалеше, че веднъж цяла седмица ходил на дискотека всяка вечер и не можал да издържи. Аз не съм лягал преди 3, откакто съм тук и всяка сутрин ставам в 8:) Замълчах си.

Общо взето засега студенстстването е доста добре – намирам за какво да се смея, не ми е прекалено скучно, почти няма идиоти и има много интересни неща. Да видим как ще е като дойдат изпитите 🙂

Щях да пиша малко и пак се олях…


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “2011-10-22”

  1. Светла Avatar

    Както гледам, състудентите ти може изобщо да не са разбрали какво е това дебианско лого на фанелката ти :-).

    А образованието ти изглежда изостава с десетилетия… жалко. Дано поне има преподаватели, които да те научат на ценни неща!

  2. Mihail Chilyashev Avatar

    Не пропускам да обясня що е то Linux и защо е добро 🙂

    А това за изостаналото образование нещо не го схванах 🙂
    За ценни неща не знам, ама интересните са ми все в по-горните курсове.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.