blog.

Almost there.

2010-10-03

Тъй.

Първо: Преди около месец си набодох “новото” Ubuntu, защото се изнервих на старите пакети на Debian-а. Хубаво е, че е стабилно, ама старо. Оказа се, че заради новия GNOME, nagios-а пищи, че не може да чете ~/.gvfs и някакви други дребни неща. Както и да е, поръчках го, оправих ги и сега се търпи. Ще го махна, когато излезе новия Debian.

Вчера към 02:30 ми се приигра Spyro the Dragon (игра за PS1). Пускам си ePSXe-то с wine, всичко тръгва, зачита джойстика, играта тртгва, даже уиндоуските сейфове видя. Обаче. Започва играта и не мога да ходя надясно или назад. Накратко: всичко без надолу и надясно на джойстика не работи. Разглобих го 3-4 пъти, чистих платката, мерих – всичко беше както трябва. Зарязах това и пуснах NES емулатора – всичко OK.
С малко зор подкарах pSX (оказа се, че трябва всеки път да убивам pulseaudio, за да тръгне). Важното е, че мога да си цъкам плейстейшънски игри спокойно.

В петък ми беше практическия изпит по кормуване. Взех го. Малко не съм съгласен с 3 от петте грешки, които ми постави изпитващия, но няма смисъл да мърморя при свършен факт:)
Видях прословутите камери. Нищо особено, само дето говореше. Интересно беше, че като някой угаси колата (не съм я гасил аз) и после запали, камерата пак казва “Recording will begin” Съмнявам се, че заради запалването (стартер, свещи, etc) токът пада и камерата запича, но разбира се, може и да говоря глупости. Нищо. Взех го и утре отивам в КАТ да подам документите. Трябва да помъкна някоя книга с мен, да не умра от скука, докато чакам.

In other news, сезонът, който започна изглежда доста обещаващ, но няма да се впускам в разни описания, че няма да мога да млъкна до утре (което е след 6 минути:D).


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.