blog.

Almost there.

2009-12-23

Нещо предпразнично.

От доста време си мисля да пиша някакви неща, но разбира се, благодарение на мързел и липса на време, повечето ги забравих, както обикновено.

Първо и най-важно – взех си нови струни. Yamaha са. Свирят идеално (като всички нови струни). Досега бях вземал Yamaha само за кухата. Оказаха се доста стабилни. Все още никоя не се е износила чувствително. Да видим как ще се държат на електрическата. Освен струните си взех и две пера с физиономията на Хендрикс. Много ме радват. Чак не искам да ги изтъркам.

Преди доста време писах (жалка) имитация на Notepad – padnote. Качих я в sourceforge и вече има 140+ сваляния! Представям си ако ставаше за нещо какво щеще да става.

Загуибих информация от един 80GB диск. Как стана цялата работа? Имах един хард, целия на NTFS, вързан на домашния сървър. Само го бях mount-вал няколко пъти, без да пиша по него. В един светъл ден (тази събота) се реши, че този хард трябва да отиде на машина с XP. Дотук всичко беше ok. Като включих компютъра, с всичката си гениалност windows-а ми каза, че хардът е празен, неформатиран и общо взето за нищо не става. След доста умуване и местене от един компютър на друг се предадох и пуснах някаква измислена програма под windows – testdisk с надеждата да ми оправи файловата система, защото очевидн MBR-а беше омазан. Разбира се, нищо не стана. Но! О, чудо в архива на testdisk имаше някакво photorec, с което после ~6 часа възстановявах файлове. Толкова добре ми ги възстанови, че има да си играя 2 месеца да преименувам, подреждам и търся разни работи.

От днес съм у дома чак до 3-ти Януари 2010. Имам запланувани толкова много неща, че не знам как ще свърша и едно от тях.

Това беше за сега. По-нататък ще има повече. Ще празнувам.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.